in

Autocar test Ferrari F12 Berlinetta

De Ferrari F12 Berlinetta staat alweer enkele maanden bij de Ferrari dealer, maar zoals Steve Sutcliffe van AutoCar al zegt: “Als Ferrari belt en vraagt of je zin hebt om een dagje in een F12 Berlinetta te rijden, dan zorg je dat je tijd hebt.”

Steve is nog steeds enorm onder de indruk van de Ferrari F12 Berlinetta, en terecht, dit is de sterkste achterwielaangedreven auto ter wereld met de motor voorin. De 6.3-liter V12-motor vuurt een immense 740 pk op de achterwielen af, de motor is krachtiger en zuiniger dan de Ferrari 599 en de zeventraps semi-automatische versnellingsbak met dubbele koppeling schakelt zo snel dat Steve een handbak niet eens mist.

Met speels gemak jaagt de AutoCar-presentator de 1525 kg wegende supercar over de krappe Italiaanse bergwegen, in 3.1 seconden zit hij al op 100 kilometer per uur terwijl hij ondertussen nadenkt over de LaFerrari. Die heeft nog meer vermogen en is nog lichter, hoeveel beter kan het nog? Tot dan is dit de beste Ferrari, en wij vinden hem geweldig!

Video: Autocar test Ferrari F12 Berlinetta

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Petrolicious - The Caretaker

Petrolicious – The Caretaker

Gary Hartstein - I was just a Doctor

Gary Hartstein – I was just a Doctor