in

AutoCar test Peugeot RCZ R

De eerste Peugeot RCZ werd door AutoCar niet de hemel ingeprezen, de auto zag er sportief uit maar maakte zijn verwachtingen absoluut niet waar. De nieuwe Peugeot RCZ R is meer gefocust op het circuit en moet de sportieve verwachting eindelijk waar gaan maken.

De nieuwe 1.6-liter THP motor levert 270 pk en 330 nm koppel en is daarmee de krachtigste auto die Peugeot ooit voor de openbare weg gebouwd heeft. Met 270 pk op de voorwielen kun je natuurlijk wel wat ’torque steer’ verwachten maar volgens Steve Sutcliffe valt het alleszins mee dankzij het Torsen-differentieel.
Het grootste verbeterpunt volgens Sutcliffe is de wegligging, deze voldoet eindelijk aan de verwachting. Daarvoor heeft Peugeot het onderstel voorzien van nieuwe schokdempers, stuggere veren en een iets naar achteren geplaatste stabilisatorstang. De grotere achterspoiler en diffuser helpen ook bij de verbeterde wegligging.

In Nederland is de Peugeot RCZ R verkrijgbaar vanaf €47.800 euro, vergelijkbaar met de Scirocco R en de Mini Cooper Works GP.

Video: Peugeot RCZ R Review

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Petrolicious - Toyota MR2

Petrolicious – Toyota MR2

Opel Ascona Sloopt Schuur Tijdens Kortrijk Rally

Opel Ascona sloopt schuur tijdens Kortrijk Rally