in

Aventador moet alles op alles zetten tegen CLS63 AMG

Tegenwoordig is het niet vanzelfsprekend dat je met een supercar een familie sedan verslaat, voor je het weet sta je naast een sedan met een zwaar getunede turbomotor en moet je alles op alles zetten om een beetje bij te blijven.

Zelfs de 700 pk sterke Lamborghini Aventador, met vierwielaandrijving en een sprint van 0 naar 100 in 2.9 seconden, kan het vuur aan de schenen gelegd worden. De Mercedes-Benz CLS63 AMG die ernaast staat, normaal gesproken goed voor 557 pk, heeft zijn 5.5-liter twin turbo V8-motor wat laten kietelen waardoor hij nu 750 pk levert. Het koppel wordt niet vermeld, maar reken er maar op dat dit flink hoger is dan de 720 Nm die hij standaard al heeft.

De  CLS 63 AMG 4MATIC is in deze dragrace over 1000 meter sneller van de lijn, wat opvallend is aangezien hij zwaarder is dan de Aventador. De Lamborghini weet zich echter terug te vechten in de race en de bestuurder perst iedere pk uit de schreeuwende 6.5-liter V12. Het resultaat gaan we niet verklappen, daarvoor moet je de video maar bekijken.

Video: Aventador vs CLS63 AMG

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Aston Martin Vulcan debuteert op Goodwood

Aston Martin Vulcan debuteert op Goodwood

Nissan Juke RS zet record neer op twee wielen

Nissan Juke RS zet record neer op twee wielen