in

Aventador SVJ tilt voorwielen op tijdens launch op de dragstrip

DragTimes heeft een Aventador SVJ meegenomen naar de dragstrip in een poging de snelste kwart mijl tijd voor een standaard Lamborghini te verbreken. Het record is in handen van een Huracán met 10.44 seconden en men hoopte dat de 770 pk sterke SVJ deze tijd kon verbreken.

De Huracán heeft een pk-gewichtsverhouding van 1 pk per 2,36 kg, de Aventador SVJ heeft een pk-gewichtsverhouding van 1 pk per 1,98 kg. In theorie is dus SVJ dus in het voordeel, maar de krachtigste Lamborghini ook heeft één groot nadeel: een transmissie met enkele koppeling. Het is opmerkelijk dat Lamborghini niet heeft gekozen voor een dual clutch transmissie voor hun topmodel terwijl de Huracán dit wel heeft.

Een goed geprepareerde dragstrip is ook van groot belang om snelle tijden te noteren, en de strip van Palm Beach International Raceway plakte goed. Bij de launch had de Aventador SVJ zoveel tractie op de achterwielen, dat hij zijn voorwielen een klein beetje van de grond tilde. Of de Aventador SVJ het record van de snelste standaard Lamborghini op de kwart mijl heeft verbroken gaan we niet verklappen, maar het was een wilde rit!

Video: Lamborghini Aventador SVJ kwart mijl

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

to whom it may concern, fuck you

Bottas na zege: “To whom it may concern, fuck you”

Kan een Subaru Legacy rijden met zaagbladen als wielen.

Kan een Subaru Legacy rijden met zaagbladen als wielen?