in

Ayrton Senna’s laatste Pole Position

Senna was een meester in het rijden van snelle kwalificatieronden, in de 141 Grand Prix die hij reed vertrok hij 65 keer van pole position. In de historie van Formule 1 deed alleen Michael Schumacher het beter, hij vertrok 68 keer van pole.

Tijdens het fatale weekend in San Marino 1994, stuurde Ayrton Senna zijn Williams FW16 ook naar pole position. Tijdens de eerste kwalificatie op vrijdag, er vonden toen nog twee kwalificatiesessies plaats, reed de Braziliaan een rondetijd die bijna 5 tienden sneller was dan concurrent Michael Schumacher.

Op zaterdag vond de tweede kwalificatie plaats, waarin Ronald Ratzenberger na 20 minuten dodelijk verongelukte in de Simtek. Senna, hevig aangeslagen door het overlijden van de Oostenrijker, stapte niet meer in de Williams en zijn tijd van vrijdag werd ook niet meer geëvenaard. Zodoende behaalde Ayrton zijn 65e en laatste pole position, want we weten allemaal wat er op zondag 1 mei 1994 gebeurde.

In onderstaande video zien we de Ayrton Senna’s laatste pole position.

Video: Ayrton Senna’s laatste Pole Position

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Ayrton Senna - The Right To Win

Ayrton Senna – The Right To Win

De BMW I8 Review van Chris Harris

De BMW I8 Review van Chris Harris