in

BBC op bezoek bij Jos & Max Verstappen

BBC Sport presentatrice Lee McKenzie ging voor de Grand Prix van België op bezoek bij Max en Jos Verstappen in Hasselt, een kleine 100 kilometer van Spa-Franrcorchamps.

Vader en zoon bespreken hoe de carrière van Max zich heeft ontwikkeld, van zijn eerste kart toen Max vier jaar oud was tot zijn eerste race op de leeftijd van zeven. We zien de prachtige werkplaats van de Verstappen’s en alle kampioenskarts van Max, waaronder de 125cc CRG schakelkart waarmee hij Europees- en Wereldkampioen werd.

Uiteraard wordt er ook gesproken over zijn huidige leven als Formule 1-coureur van Toro Rosso, hoe hij zich voorbereid op de raceweekende en hoe hij dagelijks oefent op zijn simulator thuis. De 17-jarige Max is de jongste Formule 1 bestuurder ooit, terwijl vader Jos tussen 1994 en 2003 voor team als Benetton, Arrows, Tyrell en Minardi Formule 1 reed.

Video: BBC op bezoek bij Jos & Max Verstappen

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Hypercars op Spa

De drie hypercars op Spa-Francorchamps

IndyCar Scott Dixon wint titel

IndyCar 2015 – Dixon grijpt titel af van Montoya in Sonoma