in

Behind the Scenes bij Jessica Hawkins’ Aston Martin F1-test

Op 21 september 2023 mocht Jessica Hawkins de Aston Martin AMR21 Formule 1-auto testen op de Hungaroring in Budapest. Het was voor het eerst sinds 2018 dat er een vrouw plaatsnam achter het stuur van een F1-auto voor een serieuze test.

De Britse Hawkins racet sinds 2014 in verschillende klassen en kwam drie seizoenen uit in de W Series, met als beste klassering een negende plek in het kampioenschap in 2022. Sinds 2021 is Jessica, die strandaard met een muts rondloopt, driver ambassador voor het Aston Martin Cognizant F1 Team.

Naast de ambassadeursrol zit ze regelmatig in de simulator van het team en recentelijk werd ze dus beloond met een F1-test. Wegens regenval werd de testdag even onderbroken, maar uiteindelijk kreeg Hawkins drie runs de tijd op een opdrogende Hungaroring. In totaal reed ze 26 ronden met de AMR21.

Hawkins zal geen officiele sessies rijden voor Aston Martin, de Britse heeft namelijk geen superlicentie of trainingslicentie. Daardoor blijft Susie Wolf voorlopig de laatste vrouw die deelnam aan een officiële Formule 1-sessie, toen ze in 2015 voor Williams deelnam aan de vrije trainingen in Spanje en Groot-Brittanië.

Video: Behind the Scenes bij Jessica Hawkins’ Aston Martin F1-test

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Max Verstappen praat met Sky Sports over derde wereldtitel

Max Verstappen praat met Sky Sports over derde wereldtitel

Gestolen Hyundai vakkundig klemgereden door politie

Gestolen Hyundai vakkundig klemgereden door politie