in

Bentley Continental GT W12 zoeft naar 329 km/h

De Bentley Continental GT wordt al sinds 2003 geproduceerd en de nieuwste generatie is sneller en lichter dan ooit. AutoTopNL nam een derde generatie Continental GT mee naar de Autobahn om uit te zoeken hoe snel de luxueuze coupé werkelijk is.

Voorin ligt een enorme 6,0-liter, twin turbo W12-motor die is verbonden aan een achttraps automaat met dubbele koppeling. De motor levert 635 pk en 900 Nm koppel waardoor de Continental GT in 3,7 seconden naar 100 km/h accelereert en een topsnelheid haalt van 333 km/h. Aardig rap voor zo’n slagschip, en dan is dit nog niet eens de snelste Continental.

De 2018 Bentley Continental GT heeft een aantal nieuwe systemen die zorgen voor een dynamischer weggedrag. Zo is er een Active All-Wheel-Drive System en een 48 Volt Dynamic Ride System met elektromechanische rolstabilisering, hierdoor is de auto stabieler in de bochten en nog comfortabeler. De Bentley zoeft over oneffenheden in het wegdek en dat is goed te zien op de Duitse Autobahn, op zeer hoge snelheid lijkt het nog best stabiel.

Video: Bentley Continental GT W12 naar 329 km/h

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Radical SR4 knalt door vangrail heen tijdens hillclimb

Radical SR4 knalt door vangrail tijdens hillclimb

De goedkoopste McLaren MP4-12C in de U.S.

De goedkoopste McLaren MP4-12C in de U.S.