in

Bentley GT3R Review

Een Bentley met stickers, spoilers en veel carbon fiber, dat is de GT3R! Omdat Bentley nu een GT3-raceauto heeft vond men dat hiervan een gelimiteerde straatversie moest komen, goed voor de marketing enzo. Maar is een 2.195 kg wegende auto wel een GT3R sticker waard?

Zelfs na een flink dieet en gewichtsbesparende onderdelen is de Bentley nog steeds een zware jongen, dan kun je wel een V8-motor met 580 pk hebben dat maakt het nog geen circuitauto. Het AWD-systeem is gebleven en tezamen met 700 Nm koppel zorgt dat voor een sprint van 3.8 seconden naar de bekende mijlpaal van 100 km/h. De kortere versnellingsbakverhoudingen in de achttraps automaat zorgen voor een iets lagere topsnelheid: 274 km/h.

In deze review geeft Chris Harris aan dat hij vooraf niet zo goed wist wat hij van de Bentley GT3R moest vinden, maar na een korte testsessie kan hij de auto in het juiste hoekje plaatsen. Welke dat is zie je in de video.

Video: Bentley GT3R Review

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Monster Tajima verliest bodywork in Race to the Sky

Monster Tajima verliest bodywork in Race to the Sky

Zie alle 110 crashes van Fast and Furious 1 t/m 6

Zie alle 110 crashes van Fast and Furious 1 t/m 6