in

Bentley keert terug naar Pikes Peak met Continental GT W12

Na vorig jaar met de Bentley Bentayga een record te hebben neergezet op Pikes Peak voor snelste productie-SUV, richt de Britse fabrikant dit jaar zijn pijlen op het overall record voor productieauto’s. Deze speciaal geprepareerde Bentley Continental GT W12 zal deelnemen aan de beroemde hillclimb met startnummer 100, ter ere van het 100-jarig bestaan van de fabrikant.

Pikes Peak-veteraan Rhys Millen zal achter het stuur zitten van de Bentley Continental GT, hij was vorig jaar ook de bestuurder van de Bentayga en heeft ontzettend veel ervaring op de 4.302 meter hoge berg. Het huidige record staat op een tijd van 10:26,9 minuten, neergezet met een Porsche 991 Turbo uit 2014.

Om het gebrek aan zuurstof te compenseren, zal Rhys Millen zuurstoftoevoer aan boord hebben van zijn Bentley. De verse O2 zal rechtstreeks in zijn helm gespoten worden om het effect van hoogteziekte te verminderen en optimaal geconcentreerd te blijven op deze gevaarlijke berg.

De recordpoging van Bentley op Pikes Peak staat gepland voor 30 juni.

Video: Bentley keert terug naar Pikes Peak

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Land Rover Discovery

Klokje Rond – Land Rover Discovery met 481.000 km

Ford Capri Cosworth

Ex-Lauda Ford Capri Cosworth op Portugese Hillclimb