in

Benzine of Diesel? XCar zoekt het uit met een Audi A6

In deze moeilijke economische tijden is een benzineslurpende auto niet voor iedereen meer te betalen, een dieselmotor is dan de perfecte oplossing. Maar echte autoliefhebbers rijden nu eenmaal liever met een benzinemotor dan met een dieselmotor, dan sta je dus voor de lastige keuze: Benzine of Diesel?

In deze nieuwe video zet XCar twee Audi A6 modellen naast elkaar voor een vergelijking, in de zwarte A6 ligt een 3.0-liter TFSI V6 benzinemotor en in de grijze A6 ligt een twin-turbo 3.0-liter V6 dieselmotor. De benzinemotor produceert 300 pk terwijl de diesel 313 pk heeft. Daarnaast heeft de dieselmotor natuurlijk meer koppel, maar hij klinkt natuurlijk minder mooi als een hoogtoerige benzinemotor.

De presentator rijdt met beide auto’s een nauwkeurig geselecteerd rondje om het brandstofvergelijk van beide auto’s met elkaar te vergelijken en te zien welke motor het fijnste rijdt. De uitslag zal je niet verassen, en hoewel echte liefhebbers toch voor een benzinemotor zullen gaan kun je de kracht en zuinigheid van de hedendaagse dieselmotor niet meer negeren.

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Robert Kubica mist racen in F1

Robert Kubica mist racen in F1

Sebastien Loeb begint met test op Pikes Peak

Sebastien Loeb begint met test op Pikes Peak