in

De beroemde Top Secret Supra V12 staat te koop

De Nissan 350Z uit Tokyo Drift die we gister zagen waren wij alweer enigszins vergeten, maar nu staat er nog een beroemde auto te koop. Een auto die wél in ons geheugen gegrift staat, de Toyota Supra van tuner Top Secret.

In 1999 nam Top Secret-oprichter Kazuhiko “Smokey” Nagata deze Supra mee naar het Verenigd Koninkrijk en trapte het gaspedaal in tot 315 km/h op de snelweg A1. Hij werd echter gespot door de politie, aangehouden en onmiddellijk gearresteerd om vervolgens een nacht in de cel door te brengen. Dit verhaal draagt natuurlijk wel bij aan de legende van de Top Secret Supra.

Wat deze Supra echter zo bijzonder maakt is dat er nu geen 2JZ zes-in-lijn meer onder de kap ligt, maar een 5.0-liter twin-turbo V12-motor waardoor het vermogen op zo’n 940 pk uitkomt. Smokey en Top Secret maakte er een V12-aangedreven wide-body monster welke werd gepresenteerd tijdens de 2007 Tokyo Auto Salon.

In 2008 werd de V12 Supra nog losgelaten op de oval van Nardo, waar de auto een topsnelheid klokte van 355 kilometer per uur. De auto wordt door BH Auction in Japan te koop aangeboden, prijs nader overeen te kopen. Gezien zijn geschiedenis en prestaties verwachten wij dat hij een stuk meer waard zal zijn dan de eveneens te koop aangeboden 350Z.

Hieronder hebben we de video geplaatst van de 315 km/h run.

Video: Top Secret Toyota Supra

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Chris Harris in twee Civic Type R's

Chris Harris back to back in twee Civic Type R’s

Audi RS6 vs Mercedes-AMG CLS

Audi RS6 kan 1.200 pk Mercedes-AMG CLS goed bijhouden