in

Best Drivers Car 2013 – Audi R8 V10 Plus Hot Lap

De Audi R8 keert voor de derde keer terug als deelnemer aan de Best Drivers Car competition. In 2008 won de Audi R8 de titel nog en de R8 V10 Plus is de meest extreme versie tot dusver, wellicht weer een kans op de titel dus.

Audi biedt een midden-motor aluminium coupe met een atmosferische V10 die 550 pk levert. Het Audi Quattro-systeem zorgt ervoor dat de auto gemakkelijk te besturen is, in tegenstelling tot wat je wellicht zou verwachten heeft de Audi R8 V10 Plus geen last van onderstuur maar van overstuur. Randy Pobst weet hier als geen ander mee om te gaan en zet een respectabele tijd op de klokken.

Hierna komen er nog twee auto’s aan bod, de Nissan GT-R Track Pack en de Porsche Carrera 4S. Allebei vierwielaangedreven bolides en dus erg interessant om te vergelijken met deze Audi R8 V10 Plus.

Video: Audi R8 V10 Plus Hot Lap

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

WRC 2013 - ADAC Rallye Germany Highlights

WRC 2013 – ADAC Rallye Germany Highlights

AMS Nissan GT-R Record

AMS Alpha GT-R sprint naar kwart mijl record