in

Best Driver’s Car 2013 – Jaguar F-Type V8 S Hot Lap

De eerste cabrio in de Best Drivers Car Competition is een feit, de Jaguar F-Type V8 S. We hebben inmiddels behoorlijk wat video’s geplaatst van deze prachtige auto en de F-Type kent voor onze trouwe bezoekers dan ook geen geheimen meer.

De V8 S variant heeft een V8 Supercharged benzinemotor, goed voor een vermogen van 495 pk en een koppel van 625 Nm. De achttraps Quickshift transmissie wordt bedient met flippers achter het stuur en zorgt voor een acceleratie van 4.3 seconden naar 100 km/h en een topsnelheid van 295 km/h. Het veelvuldig gebruik van aluminium, chassis en monocoque, zorgt ervoor dat het gewicht beperkt blijft tot 1600 kilogram.

We weten inmiddels dat de Jaguar F-Type niet vies is van zijwaarts door de bocht bewegen, maar voor een snelle rondetijd zal Randy Pobst de auto toch echt in een rechte lijn moeten houden.

Video – Jaguar F-Type V8 S Hot Lap

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

The Smoking Tire doet zijn naam eer aan met de Corvette C7

The Smoking Tire doet zijn naam eer aan met de Corvette C7

Best Drivers Car 2013 - BMW M6 Hot Lap

Best Driver’s Car 2013 – BMW M6 Hot Lap