in

Best Driver’s Car 2014 – Alfa Romeo 4C Hot Lap

De Alfa Romeo 4C zal zeker niet de snelste auto zijn in de 2014 Motor Trend’s Best Drivers Car Competition, maar het is wel een echte rijdersauto en dat is waar het om draait in deze competitie.

Met een drooggewicht van 895 kilogram is de Alfa Romeo 4C de lichtste auto die Motor Trend over het circuit van Laguna Seca zal jagen, al weegt de Amerikaanse versie 100 kg meer. De 1.8-liter viercilinder turbomotor is in het midden gemonteerd en levert 240 pk en 350 Nm koppel, hierdoor sprint de auto in 4.5 seconden naar 100 kilometer per uur.

Het vermogen gaan via een zestraps TCT-automaat met dubbele koppeling naar de achterwielen, de automaat is met flippers achter het stuur te bedienen. Dankzij een gewichtsverdeling van 40:60 en een ultra-laag gewicht moet de Alfa Romeo 4C aan het asfalt van Laguna Seca plakken. Of dat zo is zie je in onderstaande video.

Video: Alfa Romeo 4C Hot Lap

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Klassieke F1 auto's schreeuwend over Zandvoort

Klassieke F1-auto’s op Zandvoort

Petrolicious - Audi's UrQuattro

Petrolicious – Audi’s UrQuattro