in

Best Driver’s Car 2014 – BMW I8 Hot Lap

Deze zagen we niet aankomen, de BMW I8 is met afstand de meest verrassende deelnemer aan de Best Drivers Car Competition 2014.

Tot nu toe hebben we alleen maar benzineverslindende sportauto’s en supercars gezien, wat doet een hybride dan in deze test? De enige reden die wij kunnen bedenken is dat het een tweedeurs coupe is met 367 pk en 570 Nm koppel, leuk als vergelijkmateriaal. Dat vermogen komt van een 1.5-liter driecilinder turbomotor die achterin is gemonteerd en twee elektromotoren op de voorwielen die gevoed worden door de in het midden geplaatste accu’s.

Dankzij flinke gewichtsbesparing weegt de BMW I8 maar 1.560 kg, dat is voor een hybride zeker niet slecht. De sprint naar 100 km/h neemt daardoor maar 4.4 seconden in beslag en de topsnelheid is 254 km/h. In een rechte lijn zit het dus wel goed met de snelheid, hoe zit het met het bochtenwerk op Laguna Seca?

Video: Best Drivers Car 2014 – BMW I8 Hot Lap

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Dit is pas een efficiënt kruispunt!

Dit is pas een efficiënt kruispunt!

2015 Mercedes C63 AMG Promovideos

2015 Mercedes-AMG C63 Promovideos