in

Best Driver’s Car 2014 – Subaru WRX STI Hot Lap

De Subaru WRX STI is geen auto voor op het circuit, vinden wij althans. De vierwielaangedreven Subaru heeft zijn roots op gravelwegen en zal op het asfalt veel last hebben van onderstuur. Dat terzijde gelaten is het een sportauto met een grote historie en alleen daarom al een terechte deelnemer aan de Best Drivers Car Competition.

Nog even wat specificaties voordat we naar de Hot Lap van Randy Pobst kijken op Laguna Seca. De 2,5-liter turbocharged boxermotor levert nog steeds 305 pk bij 6.000 toeren en 393 Nm koppel bij 4.000 toeren. Schakelen gaat nog met een ouderwetse, handmatige zesbak, maar afgezien daarvan zit de WRX STI vol technische hoogstandjes. Hulpmiddelen als Active Torque Vectoring, Driver Controlled Center Differential (DCCD), Symmetrical All-Wheel Drive en Multi-Mode Vehicle Dynamics Control zijn standaard.

Of dit genoeg is om van de Subaru WRX STI een asfaltmonster te maken zie je hieronder.

Video: Best Drivers Car 2014 – Subaru WRX STI Hot Lap

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Waarom zou je afremmen voor een verkeersdrempel

Waarom zou je afremmen voor een verkeersdrempel

Brill Steel's Nissan S14 Silvia Time Attack is zo extreem!

Brill Steel’s Nissan S14 Silvia is zo ontzettend extreem!