in

Bestuurder gebruikt Rally DNA van GR Yaris optimaal

Van de drie fabrikanten actief in het FIA World Rally Championship produceert alleen Toyota een echte homolagatiespecial; de GR Yaris. Het is een auto die veelvuldig voorbijkomt hier op Autostrada.TV en dat komt omdat het zo’n uniek model is. Een B-segment hot hatch afgeleid van een rallyauto met vierwielaandrijving en 262 pk, dat maakt alleen Toyota.

Deze video bewijst dat als je de skills hebt, hij kan worden bestuurd als een echte rallyauto. In Tsjechië stuurt deze bestuurder een rode GR Yaris over een vochtige en koude bergweg. De meeste bestuurders zouden het rustig aan doen in deze omstandigheden, maar deze coureur maakt optimaal gebruik van de capaciteiten van de GR Yaris.

Voor iedere hairpin trekt hij aan de handrem, gooit de Toyota dwars en trapt vervolgens het gaspedaal in om met vier spinnende wielen de bocht door te driften. Het is een prachtig en jaloersmakend gezicht en we zouden best zo’n kleine pocket rocket willen hebben. Helaas kost de GR Yaris in Nederland 63.495 euro.

Video: Bestuurder gebruikt Rally DNA van GR Yaris optimaal

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

De crash en het herstel van de Coronel Century Buggy

De crash en het herstel van de Coronel Century Buggy

McLaren Mercedes SLR HDK Review

McLaren Mercedes SLR HDK is een nieuwe versie van een oude hypercar