in

Bestuurder zit achter in Peugeot 508 met Lane Assist en crasht

Er zijn heel wat bestuurders die denken dat je met hulpmiddelen als Lane Assist en Adaptive Cruise Control niets meer hoeft te doen op de snelweg. Er zijn zelf mensen die achterin gaan zitten om te filmen dat hun auto prima zelf kan rijden. Dat dit levensgevaarlijk is bewijst onderstaande video.

De bestuurder van een Peugeot 508 omzeilde de veiligheidssystemen door een waterflesje in het stuur te klemmen. Hierdoor denkt de auto dat de bestuurder nog één hand aan het stuur heeft en blijft Lane Assist geactiveerd. In werkelijkheid zat de Roemeense bestuurder op de achterbank te filmen, zonder gordel.

Het systeem gedraagt zich in eerste instantie prima, het houdt de auto tussen de lijnen, maar wordt in de war gebracht door een afrit. De Peugeot trekt te ver naar rechts en rijdt een greppel in. Vanaf de achterbank kan de bestuurder niets doen en is een speelbal in een flipperkast.

Vertaling van wat de bestuurder zegt:

You can see it clearly, yes? We’re on the highway, hahahaaaaa. Dude, are you crazy, are you seeing this? You know who’s driving? This water bottle right here. This is the right way to drive, dude.

Niet veel later gevolgd door de legendarische woorden. ”I fucked up!

Video: Bestuurder zit achter in Peugeot 508 met Lane Assist

Bestuurder zit achter in Peugeot 508 met Lane Assist en crasht

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *