in

Je kunt ook achterin gaan zitten met Tesla’s Autopilot

Er zijn diverse voorbeelden te vinden waaruit blijkt dat de Tesla’s Autopilot nog niet helemaal feilloos werkt. Zo zijn er video’s te vinden waarin het systeem de auto de berm in stuurt en bijna op een tegenligger knalt. Tesla liet daarom in een statement weten dat Autopilot niet misbruikt moet worden en dat je altijd handen aan het stuur moet houden en op moet letten.

Deze bestuurder wilde echter weten of je überhaupt wel achter het stuur moet zitten en kroop daarom op de achterbank. Krankzinnig natuurlijk bij een snelheid van 83 km/h op een Nederlandse snelweg, maar blijkbaar heeft Tesla geen sensoren geactiveerd die meten of er daadwerkelijk iemand op de bestuurdersstoel zit.

In een volgende update zal dit ongetwijfeld aan banden worden gelegd, men schreef eerder al: “we will be putting some additional constraints on when Autopilot can be activated to minimize the possibility of people doing crazy things.”

Video: Achterin zitten met Tesla’s Autopilot

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Ferrari 488 GT3 & GTE

Ferrari 488 GT3 & 488 GTE op Mugello

Porsche 930 Turbo

De Porsche 930 Turbo is zo ongelooflijk cool!