in

Tesla Model S krijgt update met Autopilot

Tesla blijft je verbazen, een tussentijdse software-update voor de Model S installeert een Autopilot-systeem. Door Autopilot kan de Model S voortaan zelf een rijstrook volgen, van rijstrook wisselen en de snelheid van het voertuig aanpassen aan ander verkeer.

Autopilot is een zelflerend systeem, dat wil zeggen dat als één auto bepaalde zaken leert in een verkeerssituatie die kennis overgebracht wordt op andere Tesla’s met Autopilot. Het systeem gebruikt GPS, een camera, radar en ultrasone golven om de Model S veilig door het verkeer te loodsen.

In de video hieronder zie je hoe het systeem in een echte verkeerssituatie getest wordt. We hebben al meerdere fabrikanten gezien die hiermee bezig zijn, Mercedes-Benz, BMWInfiniti, Hyundai en Audi, maar voor zover wij weten is Tesla de eerste fabrikant die het, weliswaar in iets afgeslankte vorm, in de praktijk brengt.

Video: Tesla Model S Autopilot

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

McLaren P1 GTR Onboard

Onboard McLaren P1 GTR op Circuit Catalunya

McLaren 570S

McLaren 570S in Knokke gespot