in

BMW laat M235i zelf driften

Een auto die zichzelf bestuurd, het is dé toekomstvisie van autofabrikanten en die toekomst komt hard dichterbij. Steeds meer merken laten zien hoe ver zij al zijn met hun Autonomous Driving Systemen en de resultaten zijn op z’n zachts gezegd indrukwekkend.

Volvo kwam als eerste op de proppen met een Autonomous Parking Systeem, indrukwekkend maar Mercedes-Benz bracht het geheel naar een nieuw niveau toen zij een video toonde van de S-Klasse die een route van 60 kilometer aflegde. Het is slechts een kwestie van tijd voordat auto’s ons naar onze bestemming brengen terwijl wij kunnen genieten van een boekje of een film. Ideaal natuurlijk als je lange afstanden moet rijden!

BMW laat echter zien dat het systeem veel meer in huis heeft dan alleen van A naar B rijden, in deze video laat het merk uit München zien dat een M235i uitgerust met het Autonomous systeem ook zelf kan driften. Enorm indrukwekkend, aan de andere kant dachten wij dat motorsport het enige onderdeel zou zijn waar Autonomous driving geen voet aan de grond zou krijgen.

Video: BMW Laat M235i Zelf Driften

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Eén reactie

Laat een reactie achter
  1. Waauw…vet dit..!! Natuurlijk is dit allemaal ontwikkeld voor meer veiligheid..
    Maar nu vraag ik me toch stiekem af als dit nog meer door ontwikkeld wordt er ooit een auto komt die uit zich zelf kan driften à la Ken Block..?

    Ciao..!!

Reageer op deze video

Car Jump Compilatie

Car Jump Compilatie

Driften door de Amazone

Driften door de Amazone