in

Mercedes-Benz S500 Bestuurt Zichzelf

Elektrische auto’s zoals de Tesla Model S zijn wellicht de toekomst, maar wat te denken van auto’s die zichzelf besturen. Het lijkt toekomstperspectief maar het is dichterbij dan je denkt. Volvo presenteerde dit jaar al een systeem waarmee auto’s zichzelf kunnen parkeren en Mercedes-Benz brengt het geheel naar een heel ander niveau.

De Mercedes-Benz S500 met Intelligent Drive kan geheel op eigen kracht een route afleggen. Rotondes, snelwegen, kruisingen, obstakels, het vormt allemaal geen probleem voor de Mercedes-Benz S500 met Intelligent Drive. Het systeem is momenteel in een vroeg stadium van ontwikkeling en maakt gebruik van een flink aantal sensors verspreid rondom de S500.

In onderstaande video demonstreert Mercedes-Benz het systeem door de auto van Mannheim naar Pforzheim te laten rijden. Over 10 tot 15 jaar zou dit zomaar werkelijkheid kunnen worden en dat biedt natuurlijk een wereld aan mogelijkheden. Wat vinden jullie van dit Intelligent Drive Systeem, zien jullie mogelijkheden of juist problemen?

Video: Mercedes-Benz S500 Bestuurt Zichzelf

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Eén reactie

Laat een reactie achter

Reageer op deze video

McLaren viert 50e verjaardag met leuke items

McLaren viert 50e verjaardag met leuke items

Cadillac SRX Chromed Up en Rollend op 32's

Cadillac SRX Chromed Up en Rollend op 32’s