in

Big Muscle – 1927 Endurance Racer

We hebben inmiddels bijna 30 afleveringen gezien van Big Muscle, maar toch weet presentator Mike Musto iedere keer nieuwe, unieke muscle cars te vinden. Soms zijn het klassiekers en soms zijn het zelf gebouwde Hot Rod’s en Rat Rod’s. De auto van deze week behoort tot de laatste categorie en is een 1927 Endurance Racer.

De Road Race T, zoals de auto officieel heet, is een creatie van Dennis Newman en Dave Schaible. De auto is gebouwd voor deelname aan de 24 Hours of LeMons, een 24 uurs endurance race waarbij de aanschafwaarde van de auto niet hoger mag zijn dan $500. Een geweldig concept want een auto voor $500 is makkelijk te vinden en vervolgens moeten alleen de veiligheidssystemen geïnstalleerd worden, rolkooi, benzinetank, brandblusser, racestoelen, harnas en racen maar.

De Road Race T heeft een 5.0-liter motor uit een oude Ford Mustang, de voorkant van een Pinto en een frame van een Model T uit 1927. Hij is klein, licht en dankzij de ongelooflijk getalenteerde bouwers ook nog eens bloedsnel op het circuit. Nou, waar kunnen wij ons inschrijven!

Video – 1927 Endurance Racer

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Gratis parkeren met een Ferrari F40

Gratis parkeren met een Ferrari F40

Formule 1 2014 - Australian Grand Prix Highlights

Formule 1 2014 – Australian Grand Prix Highlights