in

Big Muscle – 1965 Corvette Sting Ray

Eigenaar Brian Hobaugh kreeg de liefde voor auto’s overgedragen van zijn vader, met een beetje hulp van een 1965 Chevrolet Corvette Sting Ray. Deze Corvette Sting Ray is al meer dan 30 jaar in het bezit van de Hobaugh familie, Brian’s vader reed er mee, Brian zelf en binnenkort zijn dochter.

De auto fungeert al 30 jaar als rallycross auto, niet de rallycross die we in Nederland kennen maar de Amerikaanse variant waarbij een parcours afgelegd moet worden op een parkeerplaats. Logischerwijs is deze ’65 Corvette Sting Ray daarom op een aantal punten gewijzigd, zo is de ophanging gemoderniseerd, zijn er rondom enorme 18 inch 315 banden gemonteerd en de carrosserie daarop aangepast. De motor levert inmiddels 500 pk en als bestuurder zit je een kuipstoel met 5-punts harnas.

De Hobaugh familie vind de nieuwe Corvette C7 Sting Ray erg indrukwekkend en misschien wel beter, maar afscheid nemen van deze Sting Ray, nee dat is niet mogelijk. Een emotionele band is namelijk niet vervangbaar.

Video: 1965 Corvette Sting Ray

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Historic Grand Prix - Zandvoort 2013

Historic Grand Prix – Zandvoort 2013

Mercedes Benz 190E Evo II DTM Vermaakt Zich Met Hillclimbs

Mercedes-Benz 190E 2.5 EVO II DTM vermaakt zich met hillclimbs