in

Big Muscle – 1966 Chevelle Malibu

Voor je wekelijkse dosis American Muscle Car schakelen we over naar een nieuwe aflevering van Big Muscle. Mike Musto heeft namelijk de sleutels gekregen van een 1966 Chevelle Malibu, welke eigendom is van Enzo Morales. Hij kocht de auto vier jaar geleden en heeft er met vrienden bijna vier jaar aan gewerkt.

Toen de Chevrolet Chevelle in 1966 op de markt kwam was deze 2de generatie Chevelle niets meer dan een middenklasser, mooi ingericht plek voor 5 personen en fatsoenlijke styling. Maar nu, zo’n 47 jaar later, heeft eigenaar Enzo Morales deze bijzondere auto omgetoverd tot een GT met de specificaties van een BMW M6. Onder de kap huist namelijk een LS3 motor die onder handen is genomen door Nelson Racing Engines waardoor het vermogen nu op 600 pk ligt.

Het interieur lijkt zo uit 1966 te komen, maar is compleet nieuw en speciaal op Enzo afgestemd, een prachtige combinatie van klassiek design en comfort. We willen er niet heel veel meer over zeggen, liefhebber moeten gewoon snel de review bekijken.
Via: DRIVE

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Top Gear Season 20 Episode 5

Top Gear Season 20 Episode 5

24 uur Spa-Francorchamps 2013 Highlights

24H Spa-Francorchamps 2013 Highlights