in

Big Muscle – 1966 Nova Wagon Circuitauto

De meeste mensen die willen gaan racen op het circuit beginnen met een BMW, Ford of Honda, niet met een 48-jaar oude stationcar. Tim “skyscrape” Katz, mede-oprichter van “TAPOUT Clothing” dacht daar anders over en bouwde zijn 1966 Chevrolet Nova Wagon om tot circuitauto.

Heel simpel eigenlijk, er werd een LS3 V8 motor gemonteerd, een turbo zo groot als een basketball, een rolkooi en vier racestoelen zodat de familie ook mee kan voor een rit. Tim’s 1966 Chevrolet Nova Wagon werd gebouwd in zijn garage en is allesbehalve standaard. Natuurlijk heeft de auto bekende onderdelen uit de racerij, daar ontkom je nu eenmaal niet aan, maar het gehele plaatje is uniek.

Er wordt helaas niet gepraat over vermogen, wellicht omdat Tim binnenkort start met racen en geen informatie aan de concurrentie wil geven. Maar dat de concurrentie verbaast zal opkijken als ze deze tot circuitauto verbouwde Nova Wagon voorbij zien vliegen staat vast.

Video – 1966 Nova Wagon Circuitauto

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Novitec Torado Aventador Klinkt Sensationeel!

Novitec Torado Aventador Klinkt Sensationeel!

Ecclestone wil Formule 1 geluid terug

Ecclestone wil Formule 1 geluid terug