in

Big Muscle – 1968 Camaro Blu Balz

Big Muscle is terug met een nieuw seizoen vol American Muscle Cars! In de eerste aflevering bezoekt Mike Musto een oude bekende, de 1968 Camaro Blu Balz van Karl Dunn stond vorig seizoen namelijk ook op het programma. Toen regende het echter zo hard dat het geen zin had om de auto uitgebreid te testen.

Deze ’68 Camaro, bijgenaamd Blu Balz, is gerestaureerd en verbouwd door JCG Restorations and Customs uit Oxnard, Californië. Het is een van de extreemste Camaro’s die Mike ooit getest heeft, en hoewel de auto er van buiten uitziet als een netjes gerestaureerde ’68 Camaro is de Chevy onderhuids geheel opnieuw opgebouwd tot trackday auto.

Laten we beginnen met de LS7 motor, die levert 540 pk en 700 Nm koppel, gemeten op de achterwielen. Achterwielen die overigens 345mm breed zijn, voor meten de banden 305mm. De dashboardmeters komen uit de NASCAR, de kuipstoelen zijn van Sparco, de schokbrekers zijn instelbaar, de gewichtsverdeling is 50/50 en ga zo maar door. De lijst met aanpassingen is eindeloos en het resultaat is werkelijk fantastisch. Zoals Mike al zegt, “i need to make more money”. Wat een auto!

Video: 1968 Camaro Blu Balz

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

De Crash waardoor Ken Block de Rally America titel verloor

De Crash waardoor Ken Block de Rally America titel verloor

Alfa Romeo Junior 1600 Zagato

Alfa Romeo Junior 1600 Zagato