in

Big Muscle – Satan’s Rat Rod

Een Rat Rod is een auto die is gemaakt van schrootdelen van meerdere auto’s, geen verf, roestige onderdelen en het ziet eruit als een junky hot rod. Maar vergis je niet, een Rat Rod is zorgvuldig in elkaar gezet en vergt een hoop vakmanschap.

In deze aflevering van Big Muscle gaat Mike Musto naar Hollywood om een zeer extreme Rat Rod te besturen. De motor is afkomstig uit een 1952 Diamond Reo-tractor, heeft 1.000.000 mijl gelopen en produceert een enorme 2200 Nm koppel en 275 pk. Het chassis is in elkaar geknutseld van oude lichtmasten uit de stad van Hollywood. De carrosserie is afkomstig van een 1931 Ford, de koplampen van een 1942 Buick, op de versnellingspook zit een granaat en ga zo maar door.

Dit is een zwarte rook uitspuwende, benzine slurpend beest van een auto die niet alleen geweldig is om naar te kijken maar vol interessante techniek zit.

Video: Big Muscle – Satan’s Rat Rod

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Volg een Japanse Gangster en zijn Neon Lamborghini

Volg een Japanse Gangster en zijn Neon Lamborghini

Jay Leno's Garage - 1951 Kaiser Drag'n

Jay Leno’s Garage – 1951 Kaiser Drag’n