in

Bij Lance Stroll ging alles mis toen het begon te regenen

Aston Martin-coureur Lance Stroll reed op de achtste positie voordat het begon te regenen. Dat zou een welkome puntenfinish zijn voor de Canadees, maar in anderhalve ronde ging alles mis.

Toen er druppels vielen had Stroll totaal geen pace meer op zijn slicks. Hij werd gepasseerd door zijn teamgenoot en glibberde over het asfalt. Al snel kwam de call vanuit het team om te stoppen voor inters, maar omdat het in de laatste sector droog was besloot Stroll door te rijden.

Niet veel later vroeg Stroll’s engineer of hij door kon rijden op slicks. Waarop Lance volmondig “Yes” riep. Om nog geen 2 seconden later te spinnen. Bij terugkomst op de baan tikte hij ook nog Gasly achterstevoren en beschadigde daarbij z’n voorvleugel.

Uiteindelijk zou Lance Stroll een tijdstraf van tien seconden krijgen en twee strafpunten op zijn superlicentie, voor de aanvaring met Gasly.

Video: Bij Lance Stroll ging alles mis

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Hamilton & Norris bespreken strategie na GP Rusland

Hamilton & Norris bespreken strategie na GP Rusland

HALO Tribute

Deze video laat zien hoe belangrijk de Halo al is geweest