in

Billetworkz RB26-Swapped Subaru WRX

Deze 2012 Subaru WRX is eigendom van Austin Barnett van Billetworkz. Zoals je op de foto hierboven kunt zien is de Subaru verre van standaard, met onder andere een nieuwe voorbumper, achtervleugel en overfenders. Maar wat het meeste opvalt is het ontbreken van de motorkap en wat er in de motorruimte ligt.

De viercilinder boxermotor is vervangen door een 2,6-liter RB26 zes-in-lijn uit een R34 Skyline GT-R met een Borg Warner EFR 9174 turbocharger. De Subaru maakt eveneens gebruik van de R34 zesversnellingsbak en is nog steeds AWD. Op de rollenbank werd 713 pk aan de wielen gemeten, maar met meer turbodruk en een kwaliteitsbrandstof in de tank kan het aantal pk’s volgens Austin oplopen naar 900.

De RB26-Swapped Subaru WRX heeft op veel autoshows gestaan en was één van de grote publiekstrekkers op de SEMA Show van 2017. Maar een ‘show car’ is het niet volgens Austin, hij wil voornamelijk rijden in zijn WRX en heeft er geen moeite mee als de auto vies wordt of zijn “puppy” op de passagiersstoel zit.

Video: Billetworkz RB26-Swapped Subaru WRX

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

24H Nürburgring livestream 2018

24 uur Nürburgring Livestream 2018

Formule 1 Lap Record Circuit de Barcelona-Catalunya

Formule 1 – Circuit de Barcelona-Catalunya Lap Record