in

Deze Subaru WRX STI doet aan Time Attack met luchtvering

Vier jaar geleden kocht Cody Miles deze 2007 Subaru WRX STI, in eerste instantie als dagelijkse auto maar al snel bezocht hij ook enkele track days. Sindsdien heeft hij zijn Subaru ontwikkeld tot een Time Attack-machine, maar er zit nog steeds een kentekenplaat op.

Cody heeft al een aantal motoren versleten maar zijn huidige motor houdt het al een tijdje vol. De 2.5-liter motor in de Subaru WRX STI heeft nieuwe nokkenassen, een BorgWarner EFR 7163 Turbo en op E85 brandstof levert hij 495 pk wheel horse power, dat is rond de 600 pk aan de krukas.

In deze video van ‘Gears and Gasoline’ vertelt Cody dat zijn Subaru is uitgerust met luchtvering van Air Lift Performance, en dat is opvallend want de meeste raceauto’s zijn voorzien van instelbare schroefsets. Dit zijn schokdempers met daaromheen een veer, maar bij luchtvering zit om de schokdemper geen veer maar een luchtzak. Het voordeel daarvan is dat je de rijhoogte van de auto makkelijk kunt aanpassen, maar de algemene perceptie is dat de wegligging minder strak is dan met een schroefset.

Meer over deze bijzondere keuze en wat de voor en nadelen zijn op het circuit zie je in onderstaande video.

Video: Subaru WRX STI Time Attack

Deze Subaru WRX STI doet aan Time Attack met luchtvering

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *