in

Deze Subaru WRX STI doet aan Time Attack met luchtvering

Vier jaar geleden kocht Cody Miles deze 2007 Subaru WRX STI, in eerste instantie als dagelijkse auto maar al snel bezocht hij ook enkele track days. Sindsdien heeft hij zijn Subaru ontwikkeld tot een Time Attack-machine, maar er zit nog steeds een kentekenplaat op.

Cody heeft al een aantal motoren versleten maar zijn huidige motor houdt het al een tijdje vol. De 2.5-liter motor in de Subaru WRX STI heeft nieuwe nokkenassen, een BorgWarner EFR 7163 Turbo en op E85 brandstof levert hij 495 pk wheel horse power, dat is rond de 600 pk aan de krukas.

In deze video van ‘Gears and Gasoline’ vertelt Cody dat zijn Subaru is uitgerust met luchtvering van Air Lift Performance, en dat is opvallend want de meeste raceauto’s zijn voorzien van instelbare schroefsets. Dit zijn schokdempers met daaromheen een veer, maar bij luchtvering zit om de schokdemper geen veer maar een luchtzak. Het voordeel daarvan is dat je de rijhoogte van de auto makkelijk kunt aanpassen, maar de algemene perceptie is dat de wegligging minder strak is dan met een schroefset.

Meer over deze bijzondere keuze en wat de voor en nadelen zijn op het circuit zie je in onderstaande video.

Video: Subaru WRX STI Time Attack

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Max Verstappen Spin Melbourne

Max Verstappen spint in Melbourne

Porsche-Carrera-Cup-Crash-Brazilië

Porsche Carrera Cup gaat 8 keer over de kop in Brazilië