in

Subaru WRX STI Type RA NBR Special Nordschleife Lap

In juli stuurde Le Mans-coureur Richie Stanaway de Subaru WRX STI Type RA NBR Special naar een tijd van 6:57,5 minuten op de beroemde Nordschleife. Dit nieuws werd vervolgens breed uitgemolken door Subaru want hiermee is het de snelste vierdeurs auto ooit op het ruim 20 kilometer lange circuit.

Eerst kwam er een persbericht, gevolgd door een korte teaser, een iets langere teaser en nu, twee maanden later, pas de volledige onboard video. Maximum exposure noemen ze dat.

De Type RA NBR Special is gebouwd door het Britse Prodrive en is een hardcore raceauto, geen straatauto dus. Dat wil zeggen dat de Subaru compleet gestript is en voorzien van een rolkooi en andere veiligheidsvoorzieningen. Een speciaal aerodynamicapakket zorgt voor ongeveer 295 kg aan downforce terwijl het Drag Reduction System op de rechte stukken voor extra topsnelheid zorgt.

Naar aanleiding van deze prestatie zal er een straatlegale versie van deze Subaru volgen, maar die krijgt geen 600 pk en lang niet zoveel downforce. Hieronder zie je de volledige Nordschleife Lap.

Video: Subaru WRX STI Type RA NBR Nordschleife Lap

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

IndyCar 2017 - Sanoma Highlights

IndyCar 2017 – Ontknoping titelrace in Sanoma

Todd Hazelwood Crash Sandown

V8 Supercars-coureur loopt weg van 250 km/h crash