in

Black Smoke Racing’s Mercedes C-klasse Estate

Diesel driftauto’s zie je slechts zelden, maar Black Smoke Racing is een specialist op dit gebied en dit is hun Mercedes-Benz W203.5 Black Edition.

Deze Mercedes-Benz C-klasse Estate is van het type W203 en is uitgerust met een bodykit van een w204 Black Edition Coupe. De 320CDI-motor is voorzien van nieuwe zuigers, injectoren en een Holset Turbocharger. Hierdoor zou de zes-in-lijn dieselmotor in theorie 750 pk kunnen leveren bij 4,5 bar.

De ophanging aan de voorkant is afkomstig van K-sport en de stuuruitslag is aangepast tot 70 graden om een grotere drifthoek aan te kunnen. Uiteraard is het gehele interieur gestript en daarvoor in de plaats zijn een rolkooi, Sparco kuipstoelen en meters voor de oliedruk, turbodruk en uitlaatdruk gekomen.

Er gaat wat mij betreft niets boven een hoogtoerige, brullende benzinemotor. Maar ik kan het vakmanschap en de creativiteit van Black Smoke Racing’s driftauto wel waarderen! Wat vinden jullie van dit project?

Video: Black Smoke Racing’s Mercedes C-klasse Estate

Tandem Drifting

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Valentino Balboni test Lamborghini Countach

Valentino Balboni in de iconische Lamborghini Countach

BMW M8 GTE Test

BMW M8 GTE voor het eerst in actie te zien