in

Bloodhound LSR haalt 1010 km/h tijdens test

Vorig jaar werd het Bloodhound SSC-project van de ondergang gered door een Britse ondernemer. Het project werd omgedoopt tot Bloodhound LSR (voor Land Speed Record), en tijdens de eerste testpriode in Zuid-Afrika heeft de auto de grens van 1.000 km/h doorbroken.

Het testen begon midden oktober met oud-piloot Andy Green achter het stuur. Dertien runs waren er gepland, met steeds een stap van 50 mph omhoog. De testperiode verliep grotendeels vlekkeloos, afgezien van een klein probleem waarbij een deel van de titanium afscherming die de achterwielophanging bedekt los kwam. Dat is inmiddels opgelost.

De Bloodhound wordt aangedreven door een Rolls-Royce EJ200 straalmotor, die bijna 10 ton aan stuwkracht kan leveren. Wanneer de Bloodhound terugkeert naar Zuid-Afrika voor de recordpoging, naar verwachting eind 2020, zal de EJ200 straalmotor worden vergezeld door raketten die extra stuwkracht moeten leveren.

Het huidige land speed record staat op iets meer dan 1.200 kilometer per uur. Het doel van de Bloodhound LSR is meer dan 1.600 km/h. Andy Green is een dappere man!

Video: Bloodhound LSR haalt 1010 km/h tijdens test

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Petrolicious - Ferrari Dino 246 GTS

Petrolicious – Ferrari Dino 246 GTS

De snelste tractor ter wereld

Dit is de snelste tractor ter wereld