in

BMW 1M met E60 V10 is een heerlijke driftmachine

De BMW 1-Serie coupé is een geliefd model als het gaat om engine swaps. We hebben al een aantal keer gezien dat er een V8-motor uit de E92 M3 in werd gemonteerd maar dit is misschien wel de ultieme versie, een 1M Coupe met de 5.0-liter V10 uit de E60 M5 in het vooronder.

Deze 1M is volledig verbouwd voor het driften, aanpassingen omvatten een rolkooi, opgewaardeerde ophanging, handgeschakelde versnellingsbak en veel gewichtsbesparende onderdelen zoals een koolstofvezel motorkap en lichtgewicht panelen. De S85B50-motor levert oorspronkelijk 507 maar dit exemplaar is voorzien van een uitlaatsysteem met rechte pijp, dat zal ook nog wel wat extra paardjes opleveren.

We hebben inmiddels heel wat bijzondere driftauto’s gezien met het BMW-logo voorop, E21, V8 M3, 2JZ M3, M3 GT4, maar deze staat toch wel hoog in mijn top 5!

Video: BMW 1M Coupe met V10

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Dodge Viper ACR Review

Chris Harris test de Dodge Viper ACR!

Ferrari 288 GTO

Vergeet koffie, met een Ferrari 288 GTO word je pas echt wakker