in

Waarom? BMW 2 Serie Active Tourer

Mijn hemel… waar gaat het heen met de autowereld. Ooit had BMW alleen maar schitterende, achterwielaangedreven auto’s met heerlijke atmosferische motoren. Toen kwam de Beierse motorfabriek met SUV’s op de proppen, vervolgens rare elektrische auto’s, en nu een voorwielaangedreven minivan.

Volgens BMW heeft de 2 serie Active Tourer een sportief uiterlijk (nee!) en de rijdynamiek van een echte BMW (dat lijkt ons lastig met een minivan). De BMW 2 Serie Active Tourer is ook het podium voor een serie nieuwe drie- en viercilindermotoren met BMW TwinPower Turbo techniek. De motoren zijn dwars voorin geplaatst en drijven de voorwielen aan.  Het brandstofverbruik varieert van 4,1 tot 6,0 l/100 km, afhankelijk van de motor. Je kunt kiezen uit benzinemotoren vanaf 136 pk tot 231 pk of een dieselmotor (218d) met 150 pk.

BMW 2 serie active tourer

De BMW 2 Serie Active Tourer is 1.800 millimeter breed, 1.555 millimeter hoog en 4.342 millimeter lang. De auto heeft een hogere zitpositie wat in- en uitstappen vergemakkelijkt. Om het helemaal lachwekkend te maken is er ook een M Sport-uitvoering. Deze uitvoering bestaat uit M Aerodynamica, het M Sport-onderstel en lichtmetalen 17- of 18-inch wielen. Voor het interieur zijn een met leder bekleed M-stuurwiel en BMW sportstoelen beschikbaar.

We begrijpen dat BMW nieuwe markten wil aanboren en zich op meerdere segmenten wil focussen, maar toch wringt het ergens. Beetje het schoenmaker blijf bij je leest principe, maar wellicht is slechts even wennen. BMW zegt overigens dat de prijs rond de 30.000 euro komt te liggen.

Video: BMW 2 serie Active Tourer Promo

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

RWD vs FWD: Nissan 370z Nismo vs Peugeot RCZ-R

RWD vs FWD: Nissan 370z Nismo vs Peugeot RCZ-R

De Geheime Garage van Audi Sport

De Geheime Garage van Audi Sport