in

BMW 3-Serie GT Review

De BMW 3 serie Gran Turismo, afgekort GT, is de meest ruime 3-serie ooit. Hij staat op het onderstel van de verlengde 3-serie die in China verkocht wordt, daarvan is de wielbasis elf centimeter groter waardoor de totale koets van de BMW 3-serie GT 20 centimeter langer is en 8 centimeter hoger. Hierdoor krijg je achterin 7cm extra beenruimte terwijl de personen voorin niets hoeven in te leveren.

Als gevolg van de extra lengte is de BMW 3-serie GT de meest praktische 3-serie die je kunt kopen. Hij heeft een 520-liter kofferbak, dat is 25 liter groter dan de Touring, en kan een maximum van 1.600 liter vervoeren met de achterbank omlaag. De kofferbak heeft een aantal praktische extra’s, zoals sjorpunten, een 12V-aansluiting, opbergruimte onder de vloer en een elektrische achterklep die automatisch opent middels een voetbeweging.

Er is een keuze uit twee diesels en drie benzinemotoren, de 318d met 141 pk, de 320d met 181 pk en de drie benzinemotoren, 320,328 en 335 met respectievelijk 181 pk, 242 pk en 302 pk. Alle motoriseringen zijn standaard voorzien van een handgeschakelde zesbak, en optioneel uit te rusten met de achttraps automaat. 5 juni komt de GT naar Nederland, in de eerste instantie alleen achterwielaangedreven, maar uiteraard zal in een later stadium ook de XDrive vierwielaandrijving beschikbaar komen in de BMW 3-serie GT.

In onderstaande video test Autovisie de 3-Serie GT. De auto heeft duidelijk zo zijn voordelen ten opzichte van de Touring, al zouden wij hem niet verkiezen boven de Touring.

BMW 3-Serie GT Review

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *