in

BMW E36 320i STW produceert een heerlijk geluid

Canio Marchione racet met een bijzondere BMW E36 320i STW in de E1-2000 klasse tijdens diverse Hillclimbs in Europa. Dit is een originele BMW Motorsport raceauto die werd gebruikt in het Super Touring Car Championship van halverwege jaren ’90 tot begin jaren 2000.

De atmosferische 2.0-liter viercilinder levert 300 pk bij 9.000 tpm en doordat het reglement van Hilllcimb Racing een stuk minder strikt is kon het gewicht teruggebracht worden tot 790 kg. Om dit te bewerkstelligen werd er veel gebruik gemaakt van Carbon Fiber en CFRP.

In het Super Touring Car Championship mocht er ook aangepast worden aan de carrosserie, hooguit een andere voorbumper en een achtervleugel. Maar die regels gelden niet voor Hillclimb Racing en dus werd de E36 320i STW voorzien van een nieuw aerodynamisch pakket voor flink wat extra downforce.

In onderstaande video zien we Marchione in actie op de hillclimbs van Osnabruck en Wolsfeld in 2019, die gewonnen werden door de Italiaan. Zet je speakers gerust wat harder!

Video: BMW E36 320i STW

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Lewis Hamilton en James Allison over DAS + graphics explanation

Lewis Hamilton en James Allison over DAS + graphics

Formule 1 2020 - Highlights tweede testdag Barcelona

Formule 1 2020 – Highlights tweede testdag Barcelona