in

BMW 5 Serie Touring vouwt op bij 150 km/h tegen betonnen muur

We plaatsen regelmatig video’s van de crashtests van Euro NCAP en IIHS. Deze tests hebben als doel te onderzoeken hoe veilig auto’s zijn in standaardsituaties. Dat is zeer nuttig werk en fabrikanten nemen dit gelukkig uiterst serieus. Maar het is vermakelijker om te kijken naar extreme crashtest, zoals een BMW 5 Serie Touring die met 150 kilometer per uur een betonnen muur raakt.

De BMW in deze test werd bestuurd middels een afstandsbediening. De persoon die de Duitse stationwagen bestuurt, draagt een VR-bril en rijdt in een Tesla om binnen bereik te blijven. Op een lange landingsbaan wordt snelheid opgebouwd waarna de 5 Serie Touring met 150 km/h tegen de betonnen muur knalt.

Volgens een sensor had de impact een kracht van 64G. Logischerwijs blijft er weinig over van de BMW, de voorkant is als een harmonica in elkaar geschoven. Dit is gelukkig geen veelvoorkomende crash, net zoals met 208 km/h op een bus klappen, maar het is wel interessant en vermakelijk om naar te kijken.

Video: BMW 5 Serie Touring vouwt op bij 150 km/h

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

6 Reacties

Laat een reactie achter
  1. Wel zonde van de e39. Is een iconisch model bmw. Nutteloze actie van die Fransen. Beter hadden ze één of andere Franse bak kunnen gebruiken. Daar had echt niets meer van over geweest. 🤣🤣

Reageer op deze video

Cupra Leon E-hybrid

Cupra Leon E-hybrid review

550 pk Toyota GR Yaris zet wereldrecord neer op kwart mijl

550 pk Toyota GR Yaris zet wereldrecord neer op kwart mijl