in

BMW-bestuurder haalt asociale linksplakker in

De bestuurder van deze BMW 118i had overduidelijk haast toen hij over de A44 reed. Dat is duidelijk te zien aan de manier waarop hij de dashcammer rechts inhaalt en vervolgens op de bumper gaat zitten van de Renault Clio die ervoor rijdt.

Tot dusver niet echt netjes rijgedrag van de BMW-bestuurder, maar wat volgt is nog veel asocialer. De bestuurder van de Renault Clio moet een vrachtwagencombinatie inhalen, maar zodra de bestuurder merkt dat de BMW zit te bumperkleven wordt de snelheid verlaagd naar 80 km/h. De Renault-bestuurder blijft pesterig traag langs de vrachtwagen rijden, zodat de BMW er niet langs kan.

Met het stoom uit zijn oren besluit de BMW-bestuurder dat er niets anders op zit dan links over de doorgetrokken streep te gaan om de Renault Clio in te halen. Een gevaarlijke inhaalactie die niet goed te praten valt, maar dat is het gedrag van de Renault-bestuurder evenmin.

Dit is het zoveelste voorbeeld dat linksplakkers misschien wel de grootste bron van irritatie zijn op de weg. Het gedrag van de BMW-bestuurder is absoluut niet goed te praten, verre van, maar als je niet harder dan 100 wil rijden ga andere bestuurders dan niet ook nog eens expres lopen pesten.

Video: BMW-bestuurder haalt asociale linksplakker in

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

13 Reacties

Laat een reactie achter
 1. De BMW is helemaal verantwoordelijk voor deze gevaarlijke situatie. Eerst rechts inhalen, dan de bestuurder in de Clio zenuwachtig make door te bumperklever.
  Als iemand zo dicht achter je rijdt is het normaal dat je snelheid mindert om de risico’s bij een onverwachte noodstop te verminderen. Ik doe dat ook als verantwoord chauffeur.
  En dan vindt meneer BMW het dan nog nodig om enkele keren in de remmen te gaan voor de Clio. Hij en enkel hij zou zijn rijbewijs onmiddellijk moeten afgenomen worden met verplichte herscholing!

  • Helemaal mee eens. De Clio redt wat zacht, maar doet in weze niets verkeerd.
   De BMW bestuurder echter, is een gigantische zakkenwasser om zich zo te gedragen.

   Het zijn ook altijd bestuurders van BMW, Golfjes, of Volvo v40.
   Je moet cum laude geslaagd zijn voor het aso diploma voordat je zo’n auto mag rijden lijkt wel.

 2. De Clio rijder deed NIETS fout!
  Ik minder ook snelheid als er een asociale chauffeur begint met bumperkleven, totdat hij een veilige afstand respecteert.
  Wie vindt dat de CLIO rijder in de fout ging is het niet waard een rijbewijs te hebben (kijk maar eens goed naar het filmpje, de BMW rijdt quasi de Clio van de baan waardoor deze zijn snelheid aanpast wegens te gevaarlijk). de BMW rijder moet aangeklaagd worden wegens poging tot moord!

 3. 100km/u is 100km/u, punt. Ik ga evenmin tussen de veertigtonners hangen omdat een of andere mafkikker in een BMW (jawel, altijd weer BMWs en Audi’s) zo graag in mijn kofferbak wil kruipen. Linksplakker? De Clio rijdt 100, hij mag niet sneller. De BM evenmin. Wie is dan de wegpiraat? En dan nog tussen de Clio en de vangrail inhalen! Minstens een jaar rijverbod, inbeslagname van de auto en een boete van vijf cijfers: dat is MIJN tarief voor deze idioot. O, ja, met welke auto rij IK? Porsche Carrera. Even inhouden, ruimte laten, gasje geven. Is dat nu zooo moeilijk?

 4. 100 km/h is de maximum snelheid ja, maar de Clio rijdt 80 km/h! Als hij 100 had gereden was er geen probleem geweest, maar je ziet dat hij zijn snelheid aanpast en net zo hard als de vrachtwagens gaat rijden. Geen 100, maar 80. Dit houdt hij 1 minuut vol, puur om de BMW te pesten.

  Het gedrag van de BMW is zeer asociaal, maar de Clio is net zo schuldig. Als hij gewoon 100 had gereden was hij in 10 seconden voorbij de vrachtwagens en was er niets aan de hand.

 5. Nu was het een BMW, maar waarschijnlijk had een kaugumballen vertegenwoordiger in zijn grijze leaseblik exact hetzelfde gedaan. Doodmoe wordt je van die links rijdende politie spelende heerschappen.

 6. Gewoon even een vraag; Is die linker baan er om in te halen omdat je sneller bent dan/wilt dan de rechter baan, of om met een “maximale” snelheid minuten lang naast iemand te blijven hangen? Bij het laatste heb je volgens mij een verkeerde inschatting gemaakt, of je wilt moedwillig anderen irriteren, of je begrijpt het écht niet. Wat de BMW-rijder doet overtreft natuurlijk alles en die moet je keihard aanpakken…

 7. Logisch dat de bestuurder van de Clio zijn gas loslaat. Als degene achter je de afstand niet aanpast aan de snelheid, dan maar de snelheid aanpassen aan de afstand. De aso in de BMW brengt de bestuurder van de Clio in gevaar, die op zijn beurt weinig kan dan vaart minderen, omdat gevaar iets te verminderen.

  Dus Autostrada, jullie opmerking “maar dat is het gedrag van de Renault-bestuurder evenmin” is vette onzin. Deze bestuurder doet niets verkeerd.

 8. Misschien kon de ‘dashcammer’ ook meteen afstand houden? Vanaf het begin van de video rijdt deze man veel te dicht op zijn voorligger. Wanneer de BMW ertussen komt, blijft hij zeer kort op de BMW rijden… Hij prutst tot twee keer toe aan z’n cameraatje, dus geen hand(en) aan het stuur. Wat de CLIO doet is ergens begrijpelijk, maar natuurlijk niet goed te praten. Wees gerust, als ik een plakker in mijn gat krijg, dan ga ik zeker geen extra gas geven, en zal ik er wat langer over doen om in te voegen. Ik geef de CLIO grotendeels gelijk… al is vertragen geen optie

Reageer op deze video

Bugatti circuitauto gespot op Paul Ricard

Nieuwe Bugatti circuitauto gespot op Paul Ricard

Formule 1 - Lap Record Portimao

Formule 1 – Lap Record Portimao