in

BMW Classic toont de E38 BMW 750 iL

Hoewel de huidige generatie niet bepaald mooi is, vinden we de E38 7-Serie uit de jaren ’90 een prachtig model. De nieuwste video van BMW Group Classic is er één voor de liefhebbers van dit model. Ze tonen niet alleen een E38 750iL, maar zetten ook twee andere zeer unieke versies van deze auto in de schijnwerpers.

De ‘L’ in 750iL staat voor een langere wielbasis, maar liefst 14cm, om meer comfort te bieden aan de passagiers achterin. De 7-Serie was altijd het vlaggenschip van BMW en introduceerde nieuwe technologieën, zoals een verwarmd stuurwiel, telefoon en satelliet navigatie. Als vlaggenschip had de 7-Serie ook een dikke motor, en die kreeg hij in de vorm van een 5,4-liter V12 die 326 pk produceerde.

De andere twee versies in deze video zijn een Individual Edition gestyled door Karl Lagerfeld en de E38 7-serie die te zien was in de James Bond film Tomorrow Never Dies.

Video: BMW Classic toont de E38 BMW 750 iL

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

BMW M3 Crash Nordschleife

BMW M3 crasht na inhaalactie op de Nordschleife

Klokje Rond - Volkswagen Caddy TDI met 696.195 km

Klokje Rond – Volkswagen Caddy TDI met 696.195 km