in

BMW E30 met MIG-23 straalturbine is de beste Russische uitvinding ooit

Sinds straalturbines worden gebruikt voor het aandrijven van vliegtuigen, zijn er mensen die fantaseren over auto’s met straalturbine. Het concept is echter nooit aangeslagen maar deze Russen doen opnieuw een poging om mensen warm te krijgen voor een auto met straalturbine.

Igor Negoda slaagde erin om de TS-21 Auxiliary Power Unit (APU) van een MIG-23 straaljager in een BMW E30 3-serie te transplanteren. Het oorspronkelijke doel van de TS-21 turbine was om de hoofdmotor van de MIG-23 te starten. In de E30 3-serie is de turbine echter krachtig genoeg om aandrijving te verzorgen via de originele transmissie van de BMW.

Hoewel een straalturbine zeer krachtig klinkt, levert hij in de BMW slechts 60 pk maar wel 400 Nm koppel. Genoeg om de achterbanden flink te laten roken, net als de rest van de auto. De video is geheel in Russisch en bevat helaas geen ondertiteling, maar de beelden spreken eigenlijk al voor zich. Het werkt en het is gaaf!

Video: BMW E30 met MIG-23 straalturbine

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Subaru Impreza WRX STI Cosworth CS400 vs Mitsubishi Lancer EVO X FQ400

Subaru Impreza WRX STI CS400 vs Mitsubishi Lancer EVO X FQ400

Ferrari Testarossa

Heb je ooit zo’n widebody Ferrari Testarossa gezien?