in

BMW E30 met supercharged V8

We hebben tientallen aangepaste E30 3-series gezien, de een nog wilder dan de ander en dit exemplaar uit Zuid Afrika is van voor tot achter aangepakt.

De BMW is onder handen genomen door Ace Customs en het eerste dat direct opvalt zijn de overfenders die de wielkasten een stuk breder maken. De wielkasten worden opgevuld door een set zwarte Japan Racing velgen met Bridgestone’s en net voor de achterbanden vinden we vier side pipes met gekrulde uiteinden. Zoals de DTM-auto’s vroeger hadden.

De uitlaten verraden al dat er iets bijzonders onder de motorkap ligt, een 1UZ Lexus V8 met supercharger en een nitrous kit. Gek genoeg beweert Wayne Exner van Ace Customs dat de motor maar 170KW produceert, wat minder is standaard. Dat lijkt ons wat vreemd met een supercharger en NOS..

Van binnen is de BMW compleet gestript en opnieuw opgebouwd met handgemaakte aluminium panelen, wat de bestuurder het gevoel moeten geven alsof hij in een straaljager zit. Omdat de eigenaar de E30 wil gebruiken voor track days, gymkhana en dragraces is er een rolkooi geïnstalleerd en Cobra kuipstoelen met vierpuntsgordels.

Het resultaat kan misschien niet helemaal je smaak zijn, maar het vakmanschap is mooi om te zien!

Video: BMW E30 met supercharged V8

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

BMW M2 hard in de vangrail op de Nordschleife

BMW M2 hard in de vangrail op de Nordschleife

700 pk Dodge Ram TRX vs de Nürburgring

700 pk Dodge Ram TRX vs de Nürburgring