in

BMW E30 met supercharged V8

We hebben tientallen aangepaste E30 3-series gezien, de een nog wilder dan de ander en dit exemplaar uit Zuid Afrika is van voor tot achter aangepakt.

De BMW is onder handen genomen door Ace Customs en het eerste dat direct opvalt zijn de overfenders die de wielkasten een stuk breder maken. De wielkasten worden opgevuld door een set zwarte Japan Racing velgen met Bridgestone’s en net voor de achterbanden vinden we vier side pipes met gekrulde uiteinden. Zoals de DTM-auto’s vroeger hadden.

De uitlaten verraden al dat er iets bijzonders onder de motorkap ligt, een 1UZ Lexus V8 met supercharger en een nitrous kit. Gek genoeg beweert Wayne Exner van Ace Customs dat de motor maar 170KW produceert, wat minder is standaard. Dat lijkt ons wat vreemd met een supercharger en NOS..

Van binnen is de BMW compleet gestript en opnieuw opgebouwd met handgemaakte aluminium panelen, wat de bestuurder het gevoel moeten geven alsof hij in een straaljager zit. Omdat de eigenaar de E30 wil gebruiken voor track days, gymkhana en dragraces is er een rolkooi geïnstalleerd en Cobra kuipstoelen met vierpuntsgordels.

Het resultaat kan misschien niet helemaal je smaak zijn, maar het vakmanschap is mooi om te zien!

Video: BMW E30 met supercharged V8

BMW E30 met supercharged V8

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *