in

BMW E30 Tuned

De BMW E30 is een echte klassieker aan het worden, goed onderhouden exemplaren zijn echter zeldzaam en prijzig. De E30 M3 is degene die iedereen wilt hebben maar deze stijgt zo enorm hard in prijs dat bijna niemand hem kan betalen.

De 325i is daarom de meest gekozen auto onder liefhebbers, al kost een goed exemplaar hiervan ook nog rond de 7000 euro. De 2.5-liter zescilinder motor levert 170 pk en dankzij het lage gewicht van de E30 gaat de sprint naar 100 kilometer per uur in 8.3 seconden. Dit was voor Kameron Baker echter niet snel genoeg en  dus besloot hij te gaan voor een BMW E30 tuned met een turbo op de 2.5-liter zes-in-lijn.

De BMW E30 Tuned was niet direct een succes, Kameron moest drie verschillende turbo’s monteren voordat hij het gewenste resultaat behaalde. De auto heeft nu rond de 400 pk en is volgens Matt Farah een van de best getunede auto’s die hij gereden heeft. Een uitgebreide review van deze BMW E30 Turbo zie je hieronder.

Video: BMW E30 Tuned

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Forza 5 vs GT6 - Bathurst Vergelijking

Forza 5 vs GT6 – Bathurst Vergelijking

2014 Mini Cooper S - Een Preview

2014 Mini Cooper S – Een Preview