in

BMW E46 M3 met V10-motor jankt over de Nürburgring!

De BMW E46 M3 is een auto die regelmatig wordt getest op de Nürburgring door Misha Charoudin. Ditmaal heeft hij de M3 van Procar geleend en hoewel de BMW E46 op het eerste gezicht is aangepakt met een achtervleugel, splitter, wat camber en semi-slicks, schuilt het echte geheim onder de motorkap.

Deze BMW E46 M3 is namelijk uitgerust met een V10. Ja, een V10-motor. Deze produceert maar liefst 520 pk, ter vergelijking de oorspronkelijke zes-in-lijn produceerde rond de 340 pk. De M3 van Procar heeft dus bijna 200 pk meer dan de E46 origineel had. De V10 is gekoppeld aan een E92 DCT versnellingsbak, waardoor er geen vermogen gebruikt wordt voor een interne hydraulische pomp zoals bij een automatische transmissie. De auto beschikt eigenlijk over het beste wat BMW te bieden heeft in één auto.

Ook Misha is enorm enthousiast. Hij noemt het geluid ‘the best soundtrack‘, en de algehele ervaring omschrijft hij met ‘power all you want, emotions all you want, handling all you want, this is so good‘. Benieuwd wat Misha nog meer te zeggen heeft? Bekijk het in onderstaande video.

Video: BMW E46 M3 met V10-motor jankt over de Nürburgring!

author avatar
Marc Redacteur
Autoliefhebber in hart en nieren waar snelheid en brute motorgeluiden het hart sneller van doen kloppen. Favoriete auto; Chevrolet Camaro, maar waardeert ook de sedans van BMW, Audi en Alfa Romeo.

Chris Harris rijdt in de nieuwe BMW M2 G87

Maserati MC20 lapt Nürburgring in 0725.26 min

Maserati MC20 lapt Nürburgring in 07:25.26 min