in

BMW G82 M4 Competition klokt 7:30 op de Nordschleife

De nieuwe BMW M4 mag dan wel niet zo mooi zijn als zijn voorganger, sneller is hij zeker wel. Sport Auto’s testrijder Christian Gebhardt nam de sportieve coupé mee voor een rondje Nordschleife en klokte een tijd van 7:30 minuten. Dat is ruim 20 seconden sneller dan de vorige generatie M4.

Het is een imponerende rondetijd van de nieuwe M4, maar het is niet de snelste tijd die we tot nu toe hebben gezien van de Duitse sportcoupé. De vorige F82 M4 GTS was in staat om een snelle ronde van 7 minuten en 28 seconden neer te zetten. Daar gaat de G82-generatie echt nog wel onderdoor, aangezien snellere varianten in de komende jaren geïntroduceerd zullen worden.

Gebhardt, viervoudig winnaar van de 24H Nürburgring in verschillende klassen, reed zijn rondetijd op de befaamde Michelin Pilot Sport Cup 2-banden. Hieronder kun je het duo aan het werk zien. Had er nog meer ingezeten volgens jullie?

Video: BMW G82 M4 Competition klokt 7:30 op de Nordschleife

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Porsche 992 GT3 Cup getest door Matt Farah

Porsche 992 GT3 Cup getest door Matt Farah

Czinger 21C verbreekt Laguna Seca Lap Record

Czinger 21C verbreekt Laguna Seca Lap Record