in

Nieuwe BMW M4 vergeleken met zijn voorganger

De nieuwste generatie BMW M4 rijdt inmiddels rond op straat en BMWBlog heeft de G82 M4 naast zijn voorganger gezet, de F82-generatie M4. Hierdoor kunnen we duidelijk zien wat de ontwerpverschillen tussen de twee sportcoupés zijn.

De nieuwe BMW M4 is gespoten in Sao Paulo Yellow, terwijl de oudere M4 is uitgevoerd in de kleur Austin Yellow. In onze ogen is vrij duidelijk welke generatie M4 het mooiste is, maar BMW heeft herhaaldelijk verklaard achter hun nieuwe designtaal te staan. Of dit een succesvolle keuze was, zullen we de komende jaren terugzien in de verkoopcijfers van BMW.

Als je niet naar het uiterlijk kijkt, maar puur naar specs, dan is de nieuwe M4 duidelijk de betere keuze. De F82-generatie had 431 pk en 450 pk in de Competition-uitvoering. De G82-gen heeft in de basis al 475 pk en in Competition-trim zelfs 510 pk. En in de juiste uitvoering, achterwielaandrijving, handgeschakelde versnellingsbak en lichtgewicht stoelen, is de nieuwe M4 maar 34 kg zwaarder dan zijn voorganger.

Video: Nieuwe BMW M4 vergeleken met zijn voorganger

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Unboxing van een Hermès McLaren Speedtail

Unboxing van een Hermès McLaren Speedtail

WRC Artic Rally

WRC 2021 – Artic Rally Finland Highlights