in

Nieuwe BMW M3 & M4 nader bekeken

De BMW M3 sedan en M4 Coupé zijn vanochtend officieel onthuld. In deze video neemt Jack Rix van Top Gear beide sportauto’s onder de loep, inclusief die foeilelijke grill..

Beide BMW’s zijn voorzien van de controversiële nieuwe grille, maar houden vast aan een bekend mechanisch recept: 3,0-liter twin turbo zes-in-lijn die 510 pk en 650 Nm koppel produceert in de ‘Competition’-versies. Nul tot honderd kilometer per uur gaat in minder dan 4 seconden en de toerenbegrenzer grijpt pas in bij 7.200 tpm.

De regulier M3 en M4, 480 pk en 550 Nm, worden ook aangeboden met een handgeschakelde zesversnellingsbak. De Competition heeft altijd de M Steptronic automaat. Standaard zijn de sportauto’s achterwielaangedreven, maar in 2021 volgen de vierwielaangedreven versies met M xDrive. Evenals een cabriolet en een Touring!

Zijn dit de ultieme M-auto’s, of heeft de M2 die titel gestolen? Bekijk deze volledige walkaround om erachter te komen.

Video: Nieuwe BMW M3 & M4 nader bekeken

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Snelste Volkswagen Up

Dit is de snelste Volkswagen Up van Europa

Houten krukas

Kun je een motor starten met een houten krukas?