in

BMW gaat tanken tijdens recordpoging driften

Het is een van de meest onzinnige records die je maar kunt bedenken, maar toch wordt er al lange tijd gejaagd op “Longest continuous vehicle drift“. BMW had het record in 2013 in handen met een M5 welke 82.5 kilometer driftend aflegde. Dit record werd in 2014 verbroken door een GT86 met 144 km en vorig jaar werd dit verbeterd naar 165 km.

BMW wil morgen het record verbreken met de nieuwe, F90 M5. Een van de problemen waar het team tegenaan loopt is een lege brandstoftank, hoe stel je dat zo lang mogelijk uit? De Toyota’s werden uitgerust met een extra grote benzinetank maar BMW heeft een betere oplossing bedacht. In een poging om het record terug te winnen zal BMW de M5 bijtanken tijdens de recordpoging! Een andere M5 zal ernaast gaan driften en met behulp van een aangepaste tankinstallatie zal er in ongeveer 50 seconden ruim 60 liter in de recordauto worden getankt. Als dat niet geweldig klinkt weten wij het ook niet!

De recordpoging vindt morgen plaats dus houdt Autostrada.TV in de gaten voor beelden hiervan.

Video: BMW gaat tanken tijdens recordpoging driften

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Bryce Menzies sloopt gloednieuwe MINI

Bryce Menzies sloopt gloednieuwe MINI in 2e etappe Dakar

BMW Pakt record langste drift

BMW pakt record langste drift met 374 km!